Skip to main content

Kensington

Design
Backroom Studios LLP
Project Description

The client’s architect approached us for a general refurbishment, commenting that her flat on the top floor of a Georgian mansion block was unliveable as it was unbearably hot in the summer and extremely cold during winter.

We stripped the entire property back to bare bones, including all flooring, walling, ceiling and finishes. We opened up the ceilings into the roof void, insulated the entire roof and floor, repainted and draught-stripped the original sash windows and installed new Dinesen Douglas Fir flooring. We fitted a new kitchen and new bathroom with high end Duravit sanitaryware and a glass balustrade.

The most challenging aspect of the job was that the only access to the site was through a very confined staircase 5 stories up without parking or storage space. All materials and waste had to be kept in the common staircase area which required very precise coordination and outstanding housekeeping from our builders.

As part of the works we also upgraded leaking cold water tanks supplying the entire property.

“We’re really lucky to have Bow Tie Construction working on our project. Thanks for all your fantastic work so far.”

– Nick H

“It quickly became clear that Bow Tie want to do a good job, they want their work to be to a high standard, no problem is too small to discuss and identify solutions, they really want to get it right.”

– Francis M

“I did get the benefit of regular updates and involvement in the project so I could see the quality of the work.”

– Raza Rizvi

“Bow Tie Construction were very professional, they did things to a very high standard and paid a lot of attention to detail. When small issues were flagged here or there they were always keen to investigate and fix them.”

– Francis M

“I’ve been very pleased with how Bow Tie have got on with the work.”

– Justin Bere

    Interested in working with us?

    Share this article