Skip to main content

Bishop’s Stortford

Low-Energy Barn Conversion
Design
Heath Walker Studio
Contract Value
Circa £750k
Project Description

This is a live/work project comprising of a large double height artist’s studio and four bedroom house. It was approved within Class Q of permitted development requiring retention of the original portal frame. It is now a high spec family house with large number of rooflights giving plenty of natural light within. It features a ground source heat pump and gets electricity from a solar farm elswhere on the property.

  • “Bow Tie are meticulous in how they do things”

    – Justin Bere
  • “We’re expecting a dramatic reduction in costs. We now know how much energy we’ve used (in March) and we rarely have the heating on compared to this time last year in our old house.”

    – Toni M
  • “Rafael was not only a competent builder but was fully involved in a complete refurbishment job from conception to realisation.”

    – Carole R
  • “I’ve been very pleased with how Bow Tie have got on with the work.”

    – Justin Bere
  • “My projects with Bow Tie are the only ones where I’ve left the contractor to follow my airtightness details and the projects have passed the 1st airtightness test.”

    – Justin Bere

    Interested in working with us?

    Share this article